Schermafbeeldingen

Schermafbeeldingen (screenshots) zijn een probleem omdat ze lang niet altijd van voldoende kwaliteit zijn voor een mooie publicatie. Print je een publicatie op een normale inkjetprinter met standaard kwaliteit 80 grams papier, dan is het resultaat soms niet leesbaar.

In dit document vind je aanwijzingen hoe je schermafbeeldingen kan verbeteren voor het gebruik in Scribus of voor websites, Fora en andere Social Media. In het document zijn de opgenomen schermafbeeldingen met de beschreven methode bewerkt!

(Voor het beste resultaat download je deze pdf naar je computer)

Direct bekijken

Download

P.S.: De Batch Processor is een plug-in voor GIMP. Voor Windows vind je die hier in een zip-bestand. Uitpakken en dan het exe-bestand kopiëren naar de plugin map C:\Program Files\GIMP 2\lib\gimp\2.0\plug-ins. De bijbehorende pagina over deze plug-in vind je hier

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in dtp en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Schermafbeeldingen

  1. Kirstie zegt:

    Hai Just,
    Dat batch programmaatje in GIMP dat moet ik nodig eens proberen. Ziet er heel handig uit, en ik wist niet eens dat het bestond. Waar kan ik nu het bijbehorende pdf downloaden? De tags zijn ook handig, zo kunnen mensen via WordPress op je blog terecht komen wanneer ze zoeken op Scribus. Misschien GIMP is ook nog een leuke tag, want deze tip is het waard om gelezen te worden.

  2. Kirstie zegt:

    Zo, op het gevaar af je blog te spammen.. Die Batch processor doet wonderen! Ik heb hem aan de praat gekregen onder Windows. Een rij RGB pngs met doorzichtige achtergrond omzetten naar grijswaarden en dan een witte achtergrond erbij. Eventueel dpi aanpassen, Dave’s Batch processor kan het in 1 keer allemaal – SUPER.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s