Pasfoto’s via Scribus

Een pasfoto schieten is nog een verhaal apart. Goede achtergrond nodig bijvoorbeeld. Om geen reflecties te krijgen heb je minstens een tweetal paraplu’s nodig en een extra flitser. Maar waarom zou je niet eentje uit je setje van vier echte pasfoto’s inscannen en dan via Scribus printen. Dan heb je er net zo veel als je nodig hebt en anders print je later nog een velletje!

Als je in Scribus een afbeeldingsframe op de gewenste maat instelt en je print zonder automatisch schalen (geen vergroten/verkleinen), dan is zo’n foto namelijk exact op de gewenste waarde!

Inscannen doe je als foto op 300 dpi. Vervolgens pak je dit Scribus bestand, je doet een rechter muisklik op één van de vijf afbeeldingenframes en kiest Afbeelding verkrijgen. Dan kies je daarna Afbeelding aan passen aan frame. Wellicht nog iets groter of kleiner maken via het Eigenschappenvenster > tab Afbeelding.

De andere vier frames vul je op de zelfde manier. Je kan natuurlijk ook het frame met inhoud vier keer kopiëren, maar dan moet je ze weer op hun plaats zetten. Dat maakt dan niet veel meer uit.

Het Scribus bestand is gemaakt voor 10 x 15 cm papier. Zet in de afdruk opties dat er geen vergroten of verkleinen mag plaatsvinden, want anders voldoen de geprinte foto’s niet aan de vereiste maat: 45 x 35 mm. Neem ze mee in het originele hoesje van de echte pasfoto’s. Dat oogt beter dan een eigen envelopje ;D

Meer eisen vind je in de officiële pasfoto matrix.

Succes!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in doe het zelf, speciaal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s