Vrij verkrijgbare fonts voor veel gebruikte lettertypes

Ik zou zelf graag een paar mooie lettertypes willen kopen voor mijn werk in Scribus. Maar voorlopig zit dat er nog niet in. Nu is er ook volop keuze in vrij verkrijgbare alternatieve fonts.

Hierbij twee links naar websites met erg nuttige en praktische informatie over te gebruiken vrij verkrijgbare lettertypes voor gebruik in Scribus. Beide sites zijn Engelstalig. Ik heb het liever in het Nederlands, maar het moet nu maar even zo.

De eerste link levert een mooie vergelijkingstabel: https://mondaybynoon.com/linux-font-equivalents-to-popular-web-typefaces/ Dat de auteur het hier heeft over lettertypes voor gebruik in Linux doet er niet echt toe. Deze lettertypes doen het ook in andere computersystemen.

De tweede link geeft een overzicht van de meest gebruikte lettertypes in commercieel werk. Wat minder direct bruikbaar, maar wel erg interessant.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in dtp, lettertypes en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Vrij verkrijgbare fonts voor veel gebruikte lettertypes

 1. pmatth zegt:

  Hallo Just,

  Ik heb altijd begrepen dat ‘lettertype’ de Nederlandse vertaling van het Engelse woord ‘font’ is, dus ik begrijp je titel niet helemaal…

  PS. Al eens in de Softwaremanager van Ubunty gezocht op font? Duizenden! En ‘fonts’ in een zoekmachine intypen levert eveneens vele sites op waar je die dingen kunt downloaden.

  Groet, Paul.

  • jvecht zegt:

   Dat is zo (terechte opmerking), maar twee keer dat lange woord lettertype in de titel was me wat te gek. Waar het hier vooral om gaat is trouwens die mooie vergelijkingstabel op de website van de eerste link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s