Zelf streepjescode maken met Scribus

Soms krijg je een spaarkaart of een voordeelkaart bij bedrijven. Dat is leuk, maar je krijgt er meestal maar één. Ben je niet alleen, dan heb je een probleem. Die kaartjes werken vaak met een streepjescode.

Scribus kan streepjescodes aanmaken via Invoegen > Streepjescode. Het is een kwestie van de nummers invoeren en het juiste type kiezen. Dat type is vaak EAN-13. Hier vind je wat meer over die typen streepjescode.

Streepjescode invoegen_002

Je maakt die streepjescode aan en print het document. Zet met een tekstframe naast of onder de streepjescode waar die code voor is. Doe dat printen beter op fotopapier voor voldoende doortekening, want zo geweldig zijn de meeste handscanners in de praktijk niet (of niet meer). Bovendien is fotopapier wat duurzamer. Lamineren is nog beter. Koop dan niet een pak lamineerhoezen voor 10 euro. Ze zijn er ook voor net iets meer dan een euro bij o.a. Action. Die voldoen prima voor die doel.

Ik heb het ooit ook geprobeerd die kaartjes met streepjescode te scannen en in mijn telefoon te zetten, maar dat was helaas niet altijd een succes. Maar een paar kleine stripjes met streepjescodes in mijn portemonnee werken ook heel prima. Die stripjes zijn natuurlijk dubbelzijdig. Ik plak ze gewoon op elkaar. Dubbelzijdig printen is denkbaar, maar dat is de moeite niet waard.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in speciaal en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s