Zelf een eigen ontwerp muismat maken

Zelf een eigen ontwerp muismat maken is niet zo heel moeilijk. Je kan ze natuurlijk overal bestellen. Echte matten bestaan uit één stuk, maar je hebt er ook genoeg waarbij de eigenlijke afbeelding een print is tussen een transparante bovenlaag en een schuimplastic bodem. Die productiemethode is erg geschikt voor kleinere oplagen voor bijvoorbeeld promotiedoeleinden.

In zo’n geval snij je dan de bodem met een scherp breekmes open. je trek de oorspronkelijke print uit en dan brengen we vervolgens Scribus in stelling!

IMG_2689-f-wp

Als je in Scribus een afbeelding plaatst in een frame met exact de afmetingen van die print dan zal de pdf die uit Scribus rolt vrijwel exact op die maat uit je printer rollen! Je moet dan wel bij het afdrukken de afdruk niet laten schalen naar bijvoorbeeld het afdrukbereik! “Schalen: Geen” dus!

En wat is als ontwerper nou mooier dan een geheel eigen ontwerp muismat?

Eenmaal je eigen print in de muismat geplaatst plak je vervolgens de snede in de schuimrug weer netjes dicht. Met de bekende 3 secondenlijm, maar zelfs met een tubetje Velpon gaat dat uitstekend. Bovendien: het zit aan de onderkant. Niemand die het ziet!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in doe het zelf, dtp en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s